"קראתי שיר יפה/ והיה לי חשק גדול/ שגם אתה תרגיש אֶת/ מה שהרגשתי במילים פשוטות/ דובת קוטב מפליגה בסירת נייר/ לספר על אהבה// בטח היית חושב שהתגעגעתי/ ושרציתי לשוט אליךָ// רק התכוונתי שגם אתה בטח יודע מה זה/ געגוע, סירת נייר/ מה זה לשוט/ מה פרוש/ להפליג בסירת נייר/ כשאתה דובת קוטב" (געגוע, סירת נייר/ חיה לוי)
*
הכמיהה שעומדת בבסיס טיפול היא הכמיהה להבנה: "שגם אתה תרגיש את מה שהרגשתי במילים פשוטות".
טיפול מתרחש במרחב הנפשי שבין שניים, אבל הוא מתווך באמצעות מילים, שלא תמיד הן פשוטות ולא תמיד יש בכוחן ללכוד את מלוא עומקו של הרגש או להביע את מה שהתכוונו. מילים של שירים ומילים כתובות הרבה פעמים יכולות לדייק, להביע את השוכן במעמקי הלב, להוות לו חיק.
כביבליותרפיסטית שעדה לקסם המילים הכתובות במגע עם הנפש וכמי שמלמדת קורסים למטפלים העוסקים בביבליותרפיה כשיטת התערבות בטיפול
אני מציעה למטפלים מכל התחומים (פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים באומנויות, ביבליותרפיסטים) הדרכה שמשלבת בתוכה חשיבה על מטופלים באמצעות מפגש עם טקסטים וכתיבה.
לתוך ההדרכה עשוי להיכנס המפגש עם הטקסט באמצעות :
* בקשה לחשוב על מטופל דרך טקסט שמזכיר אותו ומדבר משהו מעולמו
*חשיבה על מטופלים באמצעות כתיבה בשמו של המטופל וכתיבה אליו דרך מפגש עם טקסטים .
*מחשבות על עבודה אפשרית עם מטופל באמצעות טקסט: עזרה בבחירת טקסטים ומחשבה משותפת על אופן העבודה עמם.
בהפלגה על סירת נייר ההדרכה תבקש למשות את הסיפור של המטופל הנפרש מתוך ומבין מילותיו – על הניואנסים הדקים של אלו - ואת הסיפור של תנועת השיוט העדינה של הקשר הייחודי בין המטפל והמטופל.
*
מוזמנים לקרוא על ספרי "כיצד מרפאת הביבליותרפיה? כתיבה, ילדות, שיר."